Petőfi Sándor Általános Iskola Dorog

 


SOK SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK ÚJ ELSŐ OSZTÁLYOSAINKAT!


   

1. A osztály                                                                                                       1.B osztály


 

SARPI-DOROG FUTÓFESZTIVÁL

 

Iskolánk tanulói szép eredményeket értek el a városi futóversenyeken:

1. osztályos Antal Lili 2. helyezett

2. osztályos Sebedovszki Mátyás 2. helyezett

3. osztályos Péceli Dávid 1. helyezett

4. osztályos Antal Bianka 1. helyezett

Az 5-6. osztályos korcsoportban Pethő Petra 3. helyezett.

   

Gratulálunk az eredményesen szereplő tanulóinknak és minden résztvevőnek!

 

 

  

Szeptember 24-én Európa számos országában, városában és iskolájában rendezték meg az Európai Diáksport Napját, melyhez Dorogon hagyományosan a Petőfi iskola csatlakozott.

Azt intézmény egészségnevelési célkitűzései alapján fontosnak tartja, hogy e napon az iskola minden tanulója részese lehessen e kitűnő kezdeményezésnek.

A program 6 helyszínen zajlott. Reggel a művelődési ház előtti téren közös, zenés bemelegítéssel indult a nap, majd az osztályok minden tagja a városi futókör műanyag borítású pályáján teljesítette a 2021 méteres távot. A délelőtti program az iskola sportbázisain, valamint a Dorogi Sportcsarnokban és a birkózó csarnokban folytatódott.

A szabadtéri feladatok között ügyességi görkorcsolya és roller akadálypálya teljesítése, valamint osztályok közötti, régóta várt focimérkőzések is  szerepeltek. A sportcsarnokban két exatlon pályán bizonyíthatták ügyességüket, gyorsaságukat tanulók. A birkózó csarnokban két szőnyegen grundbirkózás és egyéb ügyességi, küzdőfeladatokban mérhették össze erejüket, tudásukat.

E nap a közösségi sport és testmozgás lehetőségeinek kiaknázásával nem csak a rendszeresen sportoló, hanem minden gyermek részére örömöt, élményt okozott. Mivel nem versenyként, hanem szórakozásként vehettek részt a küzdelmekben, ezért sokkal nagyobb volt az egymásra figyelés, a kölcsönös bíztatás és a közös sikerek megélése. “Reméljük, hogy e kezdeményezés a jövőben is megmarad, mivel iskolánknak már hagyományos, közkedvelt rendezvényévé vált.

 


Iskolánk környezeti nevelési célkitűzéseinek egyik fontos eleme a természet és környezetvédelmi ismeretetk fejlesztése.. Az elmúlt hetekben több osztályunk is ellátogatott a Duna-Ipoly Nemzeti Park gondozásában lévő Strázsa-hegyi tanösvényre. A gyerekek részt vettek a nemzeti park által biztosított félnapos "Ismerd meg a természetet" című programon. Ahogy a képek is mutatják a gyerekek sok ismeretet szereztek az őket körülvevő világról. A 4.a osztályosok ma a Dunamente Ökocentrumban a környezettudatosság fontosságával ismerkedtek.


 A Népmese napja