Petőfi Sándor Általános Iskola Dorog


 

Találkozás a "Cápával"

A Dorogi Sportintézmény szervezésében nyolcadikosaink különleges előadáson vehettek részt a Művelődési Házban, ahol Magyarország legimertebb vállalkozója, Balogh Levente mesélt életéről, sportkarrierjéről, a kitartás és céltudatosság fontosságáról.

Túraszakkör a Pilisben

 


Erika néni és Kriszti  néni vezetésével idén ismét elindultak kis túristáink a környező hegyekbe.  Október 7-én Fekete-hegy volt a túra célpontja.

 

Ismét nagyszabású ruhagyűjtési akció volt az iskolában, melyben szülők, gyerekek, pedagógusok több száz kg textilneműt gyűjtöttek be. A Sulizsák jóvoltából befolyt összeg az iskola alapítványát gyarapította.

 
Az idei tanév első Bozsik tornája október 18-án került megrendezésre. Iskolánk tanulói mind a 4 korcsoportban megmutatták tudásukat. A gyerekek sportszerű játékkal, szép csapatmunkával és gyönyörű gólokkal képviselték iskolánkat.

A Reimann Bányászattörténeti Miniverzumba látogatott a 4.a és a 3.a osztály

 

Megérkeztek az új bútorok az első osztályokba!


Iskolánk Téli sport Alapítványán keresztül több mint egymillió Ft értékben sikerült beszereznünk tanulói padokat és székeket az első osztályokba.
Köszönjük a szülőknek az előző évi báli bevételek felajánlását, valamint az alapítványnak juttatott 1%-os adófelajánlásokat!


Október végén ismét megrendeztük hagyományos TÖK JÓ napi kavalkádunkat.

A tucatnyi helyszínen különböző "rémes" feladatok várták a gyerkeket. A programról készült fotókat az iskola facebook oldalán tekinthetik meg.


Iskolánk 7. osztályos tanulói a Határtalanul! pályázat keretében 5 napos kiránduláson vehettek részt Erdélyben.

Azúti beszámolót ITT olvashatják el.

Faültetés a városban

A Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat által koordinált TOP-2.1.2-16-KO1-2017-00001 azonosító számú „Dorog, Mária utca zöldben 2020” című projekt keretében fákat ültettek a dorogi Zrínyi, Petőfi és Eötvös iskolák diákjai a dorogi kórház parkjában, október 31-én, kedden.

A tavalyi évben megújult Mária utca és a hamarosan elkészülő piac mellett több száz négyzetméteren zöldfelület-fejlesztést végez Dorog Város Önkormányzata, többek között a kórháznál, a temetőnél, a Szent József-Plébániatemplomnál, a Mátyás király utcában, valamint a Mária utcában.

A projekt részeként október 31-én 23 darab feketefenyőt ültettek el a kórház parkjában, ezek közöl hármat a három dorogi általános iskola diákjai. A fák elültetésében az iskolák vezetői is segítettek, majd a szakemberek zárásként egy-egy táblát helyeztek el a fáknál az ültetésben résztvevő tanulók neveivel.
(forrás: dorogimedence.hu)

 

 


Iskolánk 8. osztályos tanulóinak közreműködésével, Kovács Zsuzsanna és Zentainé Krémer Csilla tanárnők felkészítésével méltó módon emlékeztünk meg 1956. eseményeiről.

 

  


  
 

 

 

 

 

 

 

 

Október

Webdesign