Petőfi Sándor Általános Iskola Dorog

Képtalálat a következőre: „nemzeti tehetség program logó”          http://www.emet.gov.hu/_userfiles/hirek/NTP/emmi_logo.png

 

NTP-TFJ-18-0016


A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatására,

 

Gondolkodásfejlesztés táblajátékokkal iskolánkban

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő továbbiakban: Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2017–2018. évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdetett a tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatására.  A Nemzeti Tehetség Program céljai között szerepel a hazai és a határon túli tehetséges tanulókat, fiatalokat támogató tehetségsegítő programok folyamatos működtetése, a tehetségsegítő hagyományok őrzése és gazdagítása, a hazai és határon túli magyar tehetségfejlesztő közösségek együttműködésének segítése. E pályázaton belül 

Néhány éve iskolánkban kidolgoztunk egy különleges képességfejlesztő programot.

A társasjátékozás addig jellemzően a szabadidős tevékenység részeként folyt, a program beindításával viszont lehetőség nyílt arra, hogy szervezett formában, heti rendszerességgel beépítsük a játékok használatát a tanulási folyamatokba.

A különböző játékokat a szerint csoportosítottuk, hogy milyen típusú gondolkodási-képességfejlesztési folyamatokat támogatnak, és felépítettünk egy, az alsó tagozat minden évfolyamán egymásra épülő oktatási tematikát.

A táblajáték-foglalkozásokon részt vevő tanulók nemcsak megismerik a különböző játékokat, hanem gondolati modelleket, sémákat is tanulnak, továbbá ismereteket szereznek a tanult modelleknek az életben való alkalmazási lehetőségeiről is.

Az EMMI tehetségfejlesztő pályázatán 2019-ben sikerrel pályáztunk, így programunkat tovább tudtuk fejleszteni: az első évfolyamosok számára egy teljesen új játékkészlet beszerzése vált lehetővé, illetve a jövőben további csoportok beindítása is megvalósítható.

A programban évek óta részt vevő tanulók szívesen játszanak, együttműködési készségeik, matematikai-logikai készségeik érzékelhetően fejlődtek. Iskolai szintű és városi versenyeken vesznek részt, ezeken sikerrel szerepelnek.

Képtalálat a következőre: „emberi erőforrás támogatáskezelő”

 

 

NTP-TFJ-18-TK-010

Webdesign