Petőfi Sándor Általános Iskola Dorog

BESZÁMOLÓ AZ NTP-SR-15-0073 Pályázatról

 

2016. május 27-én iskolánk első alkalommal rendezte meg a Nagy Sportágválasztó rendezvényt, amely az egészséges életmód és a fizikai aktivitás széles körű népszerűsítése mellett, a helyes sportágkiválasztásában igyekszik segítséget nyújtani a gyerekeknek.

 

 

Iskolánk tanulóin kívül a dorogi Zrínyi, Eötvös Iskola valamint több, környékbeli iskola tanulói is részt vettek az eseményen, közel 450 gyereket mozgattunk meg. A fontos az volt, hogy a gyerekek ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek a rendezvénynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát. Szeressék a sportot, szerezzenek pozitív élményeket.

A bemelegítést, a sportra hangolódást zenés tornával biztosítottuk.  A program a város négy kiemelt sportágának bemutatásával kezdődött: kézilabda, vizes sportok, labdarúgás és birkózás. Láthattunk sportági bemutatókat, valamint az egyesületek bemutatták híres sportolóikat is. (Pigniczki Krisztina, Szabó József, Lévai Zoltán, Bacsa Ferenc, Merész Bence) Vendégünk volt a tatai ugrókötél csoport, akik egy fantasztikus bemutatóval szórakoztattak. A gyerekek három nagy területen mozoghattak: szabadidőpark, fitnesspark, versenysportok parkja.

 A versenysportoknál a dorogi és a környékbeli egyesületek edzői és sportolói várták a gyerekeket. Számos sportágat ki lehetett próbálni: úszás, kézilabda, labdarúgás, birkózás, kosárlabda, lábtenisz, tenisz, karate, kick-box, íjászat.

 A fitnessparkban ismert és kevésbé ismert eszközöket használhattak a gyerekek a szakemberek irányítása mellett: bosu, fitnesslabda, TRX, fekvenyomópad, erősítő gumiszalag, diner párna, kézi súlyzó, haskerék, medicinlabda. Csoportos zenés program is várta az érdeklődőket: zumba, aerobic, fit-box.

A szabadidő park rengeteg játékra adott lehetőséget: tollaslabda, asztalitenisz, trambulin, célba dobó játékok, darts, roller, sakk, malom, táblajátékok, ugráló kötél, molky, bocca…

 Az Életfa Program, a szülők, és a pedagógusok segítségének köszönhetően bőséges kínálat várta a kóstolni vágyókat a Bio büfében: zöldség és gyümölcs falatok, fűszeres kenyér, fűszeres rizs, update péksütemények, mazsolás és fahéjas zabkása, répatorta, zabkekszek sokasága valamint ISO teát is kínáltunk.

A rendezvény kiegészítő programjainak is óriási sikere volt. Az Avon képviselői naptejjel, lufival várták a gyerekeket. Lehetett masszíroztatni, kozmetikai tanácsadáson, életmód tanácsadáson, állapotfelmérésen részt venni. A védőnők és az ÁNTSZ a fogak és a kezek tisztaságára hívta fel a figyelmet játékos formában. Elsősegély nyújtóink szerencsére valódi sérüléseket nem, csak „álsérüléseket” láttak el.

 A könyvtárban két kiállítás várta az érdeklődőket. Az egyik a 100 éves dorogi sport címet kapta, a másik kiállításon iskolánk tanulói által készített sporttal kapcsolatos rajzokat tekinthettek meg.

 Nagyszerű nap volt. A gyerekek csodálatos sportélményekkel gazdagodhattak iskolánk első sportágválasztó rendezvényén!

  

 

 

NTP-SR-15

Webdesign