Petőfi Sándor Általános Iskola Dorog

    

 

Antal Bianka 4.b osztályos tanulónk

az Országos Ifjúsági Táncművészeti Versenyen második helyezést ért el.

 

A Nyugat-Magyarországi Régiós Területi Diák I-II. Szabadfogású Országos Bajnokságon

Péceli Dávid 3.a osztályos tanulónk 1. helyezést, Veiszer Norbert 2.a osztályos tanulónk 3. helyezést ért el.

 Gratulálunk!


  

"Rauscher-díj 2022"
 
Kapa Melinda, iskolánk művész tanára, Dorog művészeti életének gazdagításáért végzett kiemelkedő munkájáért rangos elismerést kapott Dorog Város Önkormányzatától.
 
Idén ő kapta meg a Rauscher Györgyről elnevezett művészeti díjat.
 
Gratulálunk!
 
A KEMMA.hu-n megjelent, a  tanárnőről szóló cikk ITT olvasható!

 

Digitális táblát kapott a Petőfi iskola a Richtertől

TouchScreen 6 Lite

A Richter Gedeon Nyrt. hatszázezer forint támogatást biztosított a dorogi Petőfi Sándor Általános Iskolának, melyből digitális táblát vásároltak. A vállalat december 16-án adta át a nagyértékű oktatási segédeszközt, amely a természettudományi tantárgyak tanítását fogja szolgálni.

Garai Zoltán, a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének főmérnöke elmondta, hogy a városvezetéssel és az oktatási intézményekkel együttműködve azt a célt tűzték ki, hogy segítenek a helyi oktatás fejlesztésében. Ennek keretében korábban már a Zrínyi iskolában szintén átadtak egy okostáblát, a dorogi gimnázium természettudományoknál használatos oktatási eszközöket kapott, valamint a művelődési ház alsó termében egy új közösségi teret, Richter-termet alakítottak ki a diákoknak. „Az évzárás kapcsán mi sem lenne jobb, mint egy szép karácsonyi ajándék, ezért a vállalat nevében fogadjátok sok szeretettel ebben a nagy dobozban található interaktív táblát, a felszerelést követően pedig használjátok fel a természettudományok szeretetére. Reméljük, hogy nemsokára találkozunk a Richterben, de addig is, az iskolán kívül látogassatok el ti is a művelődési házban található Richter-terembe, ahol a szabadidő eltöltése mellett workshopokat is szervezünk majd nektek” – mondta a tanteremben jelenlévő diákoknak a vállalat dorogi főmérnöke.

 

Jászberényi Károly, az intézmény vezetője elmondta, hogy ez a digitális eszköz hozzájárul majd ahhoz, hogy interaktív módon, több dimenzióban láthassák a gyerekek a kémiai kísérleteket, a biológia, sőt a földrajz tananyagokat. „Ez az eszköz egy kicsit olyan, mint egy óriási tablet, amikor ez fenn lesz majd a falon, akkor már nem fogunk a krétaportól köhögni és egy teljesen új világ nyílik meg majd előttünk. Hiszen minden olyan kísérletet megnézhetünk majd, amire nem jut lehetőségünk egy tanórán.” – ismertette az eszközt az intézményvezető a gyerekeknek, majd mielőtt megköszönte a hozzájárulását a Richternek hozzátette: „Olyan cégtől kaptuk ezt az ajándékot, akikben potenciálisan azt is látjuk, hogy náluk sokan folytathatják majd a munkájukat, vagy az ő hatásukra éppen olyan tanulmányokat kezdenek meg, ami után a térségben tudnak elhelyezkedni és dolgozni”. 

(Forrás: Dorogi Medence Regionális Hírportál)

 


 


 

 

JANUÁR

Webdesign