Petőfi Sándor Általános Iskola Dorog

2020. szeptember 30.

 

 

ELJÁRÁSREND

Érvényes: 2020. október 1-től

 

A Kormány a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18) Kor, rendelete értelmében OKTÓBER 1-től kötelező a köznevelési intézményekben érkezéskor a testhőmérséklet mérése.

Iskolánkban a beléptetés továbbra is 3 bejáraton történik.

·         Udvar felől: alsó tagozat,

·         Iskola út felől: felső tagozat,

·         Kisiskola: 2. évfolyamosok

Mindhárom helyszínen a bejárati ajtót követő belső téren kerül sor a belépő tanulók és alkalmazottak érintés mentes testhőmérsékletének mérésére.

A beléptetésre 7.30-tól 7.55-ig kerül sor. Mivel a tanórák 8-kor kezdődnek, a beérkezés pontossága elengedhetetlen feltétele a zavartalan működésnek. Kérjük ennek betartását!

Azon tanulók, akiknek nincs első órája, a tanóráját megelőző szünetben kötelesek az ügyeletes nevelőnél jelentkezni, aki elvégzi a hőmérőzést.

A rendelet értelmében a tanulót kísérő szülők a mérési pontig – ez esetben a bejárati ajtókig-, maszkban bekísérhetik gyermeküket, s megvárhatják a hőmérőzés eredményét. A torlódás elkerülése érdekében szükséges betartaniuk a 2 m-es védőtávolságot egymástól.

A bekísérés továbbra sem jelenti az iskola területén történő, mérés előtti vagy utáni tartós tartózkodás és csoportosulás lehetőségét!

A rendszeresen, szándékosan késő tanulókkal szemben eljárást kezdeményezünk.

Az országos tiszti főorvos rendelete alapján a 37, 8 C° fok feletti testhőmérsékletű gyermeket nem engedhetünk be az iskolába.

Amennyiben nincs szülői kísérője, abban az esetben elkülönítjük, s értesítjük a szülőt, aki köteles gyermeke haza - és orvosi vizsgálatra viteléről gondoskodni.

A legfontosabb, hogy tünetes, beteg gyermeket a szülőknek most nem szabad iskolába engedni, mert azzal az egész közösség egészségét, és az iskola zavartalan működését veszélyezteti!

A fokozott védekezés érdekében ellenőrizni fogjuk a tanulók személyes tisztasági csomagját, amely alapfeltétele, hogy a tanulók rendelkezzenek papírzsebkendővel, eldobható kéztörlő kendővel, saját kézmosó szappannal, tartalék maszkkal.

Kérjük, hogy Önök is tudatosítsák gyermekeikben a naponta többszöri, alapos szappanos kézmosás szükségességét!

Az iskolán belüli maszkhasználattal  kapcsolatban –új rendelkezésig – a szeptember 1-én kiadott eljárásrendünk érvényes.

Köszönjük együttműködésüket!

 


 

2020. szeptember 15.

Tisztelt Szülők!


A városvezetés egyeztetett térségünk tankerület igazgatójával, városunk nevelési- és közoktatási intézményeinek vezetőivel, és ennek eredményeként, a Covid-19 járvány terjedését megakadályozó elvárható gondosság keretében az úszásoktatás- valamint további beltéri testnevelés órák, és további beltéri iskolai sportolási formák szüneteltetéséről döntöttek.


Ennek értelmében


2020. 09.15-től felfüggesztésre kerülnek az utánpótlás korosztály (18 év alattiak) uszodai és további beltéri sportoktatások és edzések, valamint sportrendezvények.

Jelen korlátozás a kültéri mozgási- és sportolási formákat nem érinti.


Esős, illetve extrém időjárási viszonyok kivételével szabadtéren megtartjuk testnevelés óráinkat és iskolai tömegsporti foglalkozásainkat.

Kérjük Önöket, hogy a gyereke számára biztosítsanak az időjárásnak megfelelő sportöltözetet ( melegítő, tréningruha...)


Továbbá kérjük, hogy az eljárási rendünknek megfelelően, amennyiben gyermeke nem jön iskolába, arról aznap 9 óráig az osztályfőnököt, vagy az iskola titkárságát értesíteni szíveskedjenek!

 


2020. szeptember 8.

 

Tisztelt Szülők!


Az Emberi Erőforrások Miniszterének legfrissebb utasítása  értelmében

az intézkedési terv 2. pontjának  13. bekezdése módosul, miszerint


„Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével,  illetve kifejezetten szülők részére szervezett programon való részvétel céljából.”


A 2. 14. pont értelmében szeptember 9.,  szerdától, bizonytalan ideig szünetel az iskolai úszásoktatás.


A jövőben is minden fontos információt itt a KRÉTA felületen, illetve az iskola honlapján teszünk közzé.


Kérem, hogy információ-hiány esetén kérdezzék az iskolát, osztályfőnököket, s ne a Facebookon kerengő kommentek, s vélemények alapján tájékozódjanak!


Köszönjük együttműködésüket, s kérjük a járványügyi előírások betartását!

 


 

2020. szeptember 01.

 

 

A járványügyi készenlét idején alkalmazandó

Eljárásrend

a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola Petőfi Sándor tagiskolájában

 

 

Kedves Diákjaink, kedves Szülők!

A köznevelési intézményekben 2020. szeptember elsejével a hagyományos nevelés-oktatás fog megkezdődni. Mivel a köznevelésben tanuló gyermekek és az őket tanító pedagógusok közvetve napi szinten több száz emberrel vannak kapcsolatban, ezért indokolt, hogy intézményekben mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében, a járványügyi készenlét idejére új eljárásrendet kell bevezetni.

Önökön Szülőkön, a tanulóinkon és rajtunk pedagógusokon is múlik, hogy sikeresen akadályozzuk meg a betegség megjelenését, elterjedését. Kérem ezért mindenki megértését, türelmét, közreműködését az eljárásrenddel kapcsolatban.

 

A tanítási napok megkezdése

Reggel NEM szervezünk gyülekezőt és sorakozót az udvaron. A tanulók 7.30 és 7.55 óra között érkezzenek az osztályaikba. Azon tanulók részére, akik bejárók, s korábban érkeznek, 7-7.30-ig felügyeletet biztosítunk az iskola udvarán, rossz idő esetén a technika teremben.

Kérünk mindenkit, hogy gyermekét úgy indítsa iskolába, hogy elkerülhessük a felesleges csoportosulásokat!

Eljárásrend 09.01.

Webdesign